ZEEANEMOON IN DE TRX

januari 2015

Schermafbeelding 2015-01-20 om 10.20.45

Ik ben verliefd.
Verliefd op wat het leven allemaal te bieden heeft. Dat ik ooit kriebels voor de sportschool zou gaan voelen kwam in mijn meest bizarre dromen niet voor.

We trainen nu een jaar samen om mijn lijf sterker en gespierder te krijgen. Ik vertel ‘m zo nu en dan wat me bezig houdt op de set en dan legt hij daarna weer een killer van een oefening uit. Dat is over t algemeen prima vol te houden, met resultaten die ergens op beginnen te lijken.
Vandaag is het feest, ik leer de TRX touwen te hanteren. Van de kettlebells naar de TRX… ik wist niet dat krachttraining zoveel facetten had.
Terwijl ik zijlings dwars aan de touwen hang, probeer vanuit mijn heupen te werken en mijn armen boven mijn hoofd te strekken (wat echt onmogelijk is), hoor ik m roepen: “als een zeeanemoon Ilse”.
Ik twijfel of dit weer een van de inspirerende gym termen is die ik nog niet ken en laat het even op me inwerken. Mijn hersenen reageren over t algemeen iets trager als ik twee dingen tegelijk doe en zeker als ik in een TRX bungel zo blijkt. Niet heel vrouwelijk ik weet het..
“Je gebruikt toch method acting?” Wacht even.. nu raak ik werkelijk verstrikt in de touwen. Method acting en krachttraining wordt op deze doordeweekse maandag in één zin genoemd en aan elkaar gekoppeld.

“Als een zeeanemoon de oefening doen Ilse… beweeg mee met de oefening….niet ertegenin…. beweeg soepel (ja ik beweeg nu inderdaad álles behalve soepel)… alsof je geniet (uhh hoe dan?)… stel je bent zélf die zeeanemoon… Act it!”

Ik hou van de zee, ben gek op t strand en vraag me af of dát de link naar method acting is, en of krachttraining onder de noemer ‘acteren’ valt..
Terwijl ik een poging doe me te ontpoppen als een ware zeeanemoon en de TRX onder controle probeer te krijgen voel ik de liefde stromen. Inleven in je doelgroep wordt hier wel héél letterlijk genomen.. 15 minuten later zijn de touwen uit de knoop, snap ik de oefening, en constateer ik dat de zeeanemoon misschien wel voorgoed mijn leven gaat veranderen.

Lees verder: