Prins op het witte paard – het onderzoek

december 2015

 

Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op Tinder en zijn over twee weken 40 jaar getrouwd, nog steeds intens verliefd en hebben 2 mega knappe intelligente leuke kinderen op de wereld gezet, en mij.

Ik besluit dat het tijd is om 2015 af te sluiten met een vleeskeuring want wie weet zit ik er dan tijdens kerst tóch nog warmpjes bij. Ik besluit mijn Tinderonderzoek te starten.

Ik maak een profiel aan, wat in twee tellen geregeld is, maar dan slaat de twijfel toe. Welke foto gaat het worden? Die met m’n haren los, de selfie, de duckfase of de grouphug-we-hebben-het-altijd-zo-gezellig-foto….

Anderhalf uur later staat mijn profiel met drie foto’s online en kan het swipe festijn beginnen.

Het is nog erger dan ik dacht, want hoe moet je nou kiezen. Ineens worden zaken als ‘flaporen’ en ‘mannen met knotjes’ een topic waar ik over na moet denken om nog maar te zwijgen over de pakkende quotes als ‘deete is weete’.

Ik besluit om op basis van gevoel te swipen en verder niet te lang na te denken. Het moet wel een béétje leuk blijven dit onderzoek.
Maar dan laat ik me toch verleiden om verder te kijken dan de enorm ‘sexy’ foto’s en lees enkele profielen, wat ik natuurlijk nooit had moeten doen; ‘ik ben op zoek naar diepe gesprekken’. Godallemachtig. Wat doe ik hier.

En dan, na 466 keer naar links geswiped te hebben is er een heuse MATCH. Zou het de ware zijn, schiet het door mijn hoofd. Maar ik realiseer me snel genoeg dat dit mijn kleine meisjes droom is. De prins op het witte paard idee, maar dan de 2015 Tinderprins. Maargoed ik heb wel binnen 10 minuten raak geswiped! Chapeau! Een lichte euforie maakt zich van mij meester. De warme kerst is weer een stapje dichterbij.

Maar het blijft stil. Heel stil.

In zijn profiel staat dat hij van spontane acties houdt. Het ontbreekt mij helaas volledig aan Tinder codes, wat me op dit punt nogal onzeker maakt.. Moet ik hem ‘lekker spontaan’ aanspreken? Of moet de vrouw wachten tot de man overgaat tot een ‘diepgaande’ openingszin?

Ik swipe door terwijl ik ondertussen mijn hoofd breek over de juiste strategie.

En dan zie ik plotseling een bekende op mijn scherm verschijnen. 49 gedeelde facebookvrienden hebben we.. Ik bekijk zijn profiel, wist niet dat hij zich weer op de vrijgezellenmarkt bewoog en word ineens stinkend nerveus. Als ik hèm kan bekijken grote kans dat hij ook mij ziet. En we dan straks in real life een gesprek hebben; ik zag je, joh waar, waarom heb je niets gezegd, ik heb je naar links geswiped..

Stress.

Ik wil hier zo snel mogelijk weg, mijn sporen wissen. Alles beter dan Tinder waar ik moe word van het swipen, bekenden tegenkom en ik mijn hoofd moet breken over een goede openingszin en diepe gesprekken met mannen met forellen in hun armen.

Tot zover mijn Tinderonderzoek..

 

 

 

Lees verder: