Premiere stress

april 2015

zeeuws meisje screenshotMorgen wordt de rode loper uitgerold van Cinecity Terneuzen voor de première van Zeeuws Meisje. De film wordt dan voor het eerst vertoond aan het grote publiek als openingsfilm van het Filmfestival. Voor de een alleen maar leuk, voor de ander levert het her en der ook behoorlijk wat stress op. Ik hoor duidelijk bij die laatste categorie, daar is geen twijfel over mogelijk.. Niet alleen omdat het gewoon rete spannend is om jezelf op een groot doek te zien in een zaal vol genodigden, maar ook omdat het nogal wat voorbereiding vergt.

Elke première heeft zijn eigen dresscode en vraagt om een mooie outfit, een goed kapsel, ingelopen pumps (ai krijg ik dat nog voor elkaar vandaag?) en gebruinde benen.. Stress!! Aangezien ik het liefst op mijn Nikes met een bos dansende krullen door het leven ga heb ik nog wel even wat werk te verzetten. Gelukkig helpen mijn fantastische vrienden me door de fijnste designer merken over de heg te gooien en worden hele tassencollecties tevoorschijn getoverd om de look compleet te maken. De kapper, manicure en schoonheidsspecialist staan in de agenda rood omcirkeld zodat ik ze niet vergeet tussen alle andere werkzaamheden door. En godzijdank heb ik de aller beste visagist bereid gevonden mijn wallen te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Het meest spannende is natuurlijk niet het hele circus dat vooraf gaat aan een première maar de reacties achteraf. Hebben we met cast en crew voor elkaar gekregen wat we in gedachten hadden..? Is het geworden waar we zo hard voor gewerkt hebben..? Morgen zullen we het weten.

———————

Zeeuws Meisje:
In deze Zeeuwse Roadmovie gaat de Rotterdamse Timo (gespeeld door Ferri Somogyi) op zoek naar zijn Zeeuwse roots, nadat hij op het sterfbed van zijn vader te horen krijgt dat hij een andere moeder heeft.
Dit zet de wereld van Timo op z’n kop en besluit na aandringen van zijn (half)zus (gespeeld door Ilse van Kollenburg) op zoek te gaan naar zijn oorspronkelijke (Zeeuwse) moeder. Op zijn motor gewapend met en adres van zijn moeder verlaat hij de drukke stad op weg naar Zeeland.

www.zeeuwsmeisjedefilm.nl

Deze blog schreef ik als gastblogger voor de beauty, fashion en lifestyle site www.reelyse.com

Lees verder: