SEXY IS ANDERS..

mei 2014

HET KRACHTHONK

Nooit heb ik het langer dan een maand volgehouden, gewoonweg omdat ik het te saai vind, de motivatie snel vervliegt en ik eigenlijk geen flauw idee heb hoe ik mezelf moet positioneren ten opzichte van de indrukwekkende apparaten.

Op een prachtige sportschool in Amsterdam vermaak ik me met lessen zoals zumba en yoga. Maar de onderrug blijft zwak, en ik heb nog steeds te kampen met de kracht van een klein kippetje. Ik weet dat krachttraining de oplossing zou kunnen zijn.. 

In mijn fantasie wegen de gewichten als een veertje en roei ik met gemak een paar kilometer weg. In werkelijkheid is het bikkelen en kom ik niet verder dan een aantal mislukte pogingen.

Ik besluit dat het zo niet langer kan, (ik ben al best wel een tijdje geen 18 meer..) en zoek een personal trainer. Hij kan me vast helpen om krachttraining wél vol te houden. Zowel de apparaten als de gewichten zijn als een soort monster voor me en maken me onzeker tot in de puntjes van mijn tenen.

Met hem naast me train ik me in het zweet. Niet makkelijk… Niet sexy… Niet zonder slag of stoot…
Maar inmiddels zijn we een half jaar verder en er is goed nieuws: ik train nog steeds! O mijn god! Ik hou het vol! Ik begin het grappig genoeg zelfs léuk te vinden in het krachthonk, en voel hoe ik beetje bij beetje sterker word en mijn onderrug steeds minder protesteert.

To be continued.

Lees verder: