HOLLYWOOD, METHODACTING, STRAND EN PALMBOMEN

november 2014

Schermafbeelding 2014-10-31 om 16.39.36

Als ik moet kiezen tussen strand of stad. Dan wint met een dikke voorsprong het strand. Een lange wandeling, zand tussen de tenen, een bries door je haar en de ondergaande zon. Mooier en meer ontspannen kan haast niet.

En daar zit ik dan.

Midden in West Hollywood. In een appartement, zonder airco, non stop file en toeterende auto’s voor de deur, rijen huizen, lange brede straten, overal honden, mensen en herrie.

En toch.. Ik voel me de prinses uit een sprookje.

Een droom komt uit. Acteerlessen aan het Lee Strasberg Institute in Los Angeles. Methodacting, acteurs van over de hele wereld, de beste docenten en… studeren. Ik mag weer even student zijn, alles in me opslurpen, leren, fouten maken en kwetsbaar zijn.

Naast de hectiek van de stad, de celebrities, de Prada’s en Chanel’s op Rodeo Drive, de pretparken en de Walk of Fame zijn er hier gelukkig ook de meest prachtige stranden en indrukwekkende natuur. 

In de schaduw van de palmbomen stoei ik met teksten. Scènes uit Amerikaanse tv series en films worden ingestudeerd, gerepeteerd, gespeeld, besproken, gerepeteerd, gefilmd, teruggekeken, voorzien van feedback…

Op vrije momenten tour ik met een gehuurde auto door LA (iedereen doet hier alles, maar dan ook echt álles met de auto). Door de rauwe straten van Venice, het prachtige strand van Santa Monica en de ondergaande zon in Malibu.
En daar aan het strand leer ik surfen. De hoge golven, de prachtig gespierde mannen, het blauwe water en het brede witte strand met palmbomen zijn een absolute must.

De stranden hier zijn vele malen witter, breder, schoner en langer dan in mijn mooiste fantasie. Ik twijfel om mijn ticket te verlengen, maar besluit hier gewoon snel weer terug te komen. De droom geleefd en met een koffer vol nieuwe ervaringen vlieg ik terug naar de realiteit.

LA ik ga je missen..

Lees verder: