Babymoon aan het Lago Maggiore

juli 2019

Drie weken ontspannen aan het Lago Magiorre met zomerse temperaturen, heerlijk eten en een waanzinnig uitzicht over het meer. Een aanrader als je écht tot rust wilt komen!

 

BAVENO
Normaal gesproken zijn wij (mijn vriend en ik) behoorlijk actieve reizigers, bezoeken verschillende plaatsen en ondernemen veel. Maar omdat ik inmiddels 25 weken zwanger ben wilden we nog even zo relaxed mogelijk samen ontspannen. Het werd een vakantie in Europa bovenop de berg in het pittoreske dorpje Baveno met uitzicht over het Lago Magiorre.

 

VILLA ANNA ISOLE BORROMEE
We boekten via booking.com een appartement voor een week in deze villa en dat bleek een schot in de roos. Zó goed zelfs, dat we het met twee weken hebben verlengd (het voordeel van reizen in het voorseizoen dat niet alles volgeboekt is).

De villa is een oud prachtig landhuis wat verdeeld is in verschillende appartementen. Die van ons was op de begane grond, met een tuintje voor de deur en een briljant uitzicht over het meer.

De inrichting is sober maar het heeft alles wat je nodig hebt, zeker met mooi weer leef je toch alleen maar buiten. En niet onbelangrijk (zeker als je met een zwangere buik loopt!) het bed was echt top.

In de tuin is er een gezamenlijk zwembad wat voor de nodige verkoeling zorgt, en het dorpje ligt op 10 minuten rijden zigzaggend de berg af. Het is wel een aanrader om hier een auto te hebben.

Ik zou hier zeker nog eens terugkomen. Het uitzicht, en de ligging zijn perfect en omdat wij vooral genoten hebben van lezen, zwemmen, relaxen en koken in t appartement hadden we niet veel meer nodig.

 

LEUKSTE DORPJES IN DE BUURT VAN BAVENO

VERBANIA-INTRA
Dit plaatsje ligt op ongeveer 15 minuutjes rijden met de auto. Het is een schattig dorpje. Wat groter dan Baveno waar wij verblijven maar nog steeds klein en pittoresk. Het heeft op zaterdag een grote markt waar we even overheen hebben gestruind, vooral leuk als je van kleding houdt 😉 Qua eetkraampjes vonden wij het wat karig.

Een aanrader is om op het plein achter de boulevard een koffie te drinken in een heel schattig barretje; Caffe Ranzoni Pallanza. Vanaf daar heb je heerlijk uitzicht over het plein om op je gemak mensen te kijken.


STRESA
Stresa ligt op 10 minuten rijden met de auto, een klein heel toeristisch dorpje. De ijsjes in de ijssalons op het plein (we hebben alle ijssalons getest) zijn het lekkerste vonden wij.

Een echt goede koffie dronken wij op het terras van …….??…… ze hebben hier een knapperig in de vorm van een minicroissantje gevuld met crème gebakjes die echt het proberen waard is! Wij zijn hier zelfs twee keer voor terug gekomen.

 

CANNOBIO
Op zondag is er een grote (en vooral toeristische) markt in Cannobio. De kramen vol met olijven blijven me intrigeren evenals de vele kazen en worsten kraampjes.

Als je vanuit de markt omhoog loopt tref je bakkerij Forno Zaccheo met heerlijke zoetigheden. Een ontzettend leuke plek voor een (zoete) lunch en koffie. Het is er druk maar vooral met veel Italianen, dus dat is wat mij betreft altijd een goed teken!

In dezelfde straat zit een verse pasta bar. Heerlijk vers gemaakte pasta’s die we meenamen om te bereiden in ons appartement.

 

Smalle Italiaanse straatjes, blijven mijn favoriet en maken me intens gelukkig.

 

ARONA 

In dit gezellige dorpje hangen de straten vol gekleurde molentjes. Een heel gezellig gezicht, er zitten verschillende leuke winkeltjes als je een kleine shopping sessie wilt doen, en de pizza als lunch bij Ristorante Pizzeria da Aldo is echt een tip. Goede en leuke bediening en super goed pizza’s voor een prima prijs.

 

BORROMEÏSCHE EILANDEN TOUR EN FOTOSHOOT

Vanaf Baveno kan je een boottocht maken langs verschillende eilanden in het meer. Wij besloten om naar Isola Pescatori en Isola Bella te gaan.
Bella heeft een geweldig mooi paleis in Barok-stijl inclusief een indrukwekkende paleistuin opgebouwd uit verschillende terrassen waar witte pauwen rondlopen die graag hun verenpracht showen.

Vanuit Bella zijn we naar Pescatori gevaren, een heel schattig klein eilandje met smalle straatjes en veel leuke eettentjes. We hebben op een terrasje aan het water een lekkere lunch op.

MATERNITY SHOOT
Later zijn we nog een keer terug gegaan naar Pescatori met een fotograaf om een fotoshoot te doen met z’n tweetjes en mijn zwangere buik. Via social media leerde ik Maaike Kolner kennen, een super leuke Nederlandse dame die inmiddels al 18 jaar in Italie woont, en geweldige foto’s maakt. Heel leuk om zo spontaan met haar, en haar man samen te werken en deze dierbare vakantie in prachtige foto’s vast te leggen.