d98935c2

Het is half 6 en ik ren vol goede energie de sportschool binnen. Ik heb er zin in vandaag! Met mijn goede been uit bed gestapt vanochtend. Voel me sterk en ga dat vandaag laten zien ook. Het zweet op mijn voorhoofd doen laten glimmen, het testosteron door mijn aderen laten schieten en mijn spieren aan het werk zetten.

Wat was het mooi geweest als het zo was gegaan..

De realiteit is dat ik na een dag werken moe de sportschool binnen strompel, ongesteld, prikkelbaar en zonder energie. Het liefst zou ik op de bank wegkruipen onder een dekentje met een dozijn aan chocola en de dvd box van Friends.

Mijn trainer heeft daar geen boodschap aan (en maar goed ook) dus staan de push ups vandaag op het programma. Als ik ergens een hekel aan heb en niet kan… Daarna gaan we vrolijk door met deadlifts. Ik deadlift me nog een keer de dood in, schiet t door mijn hoofd. Dit is zó zwaar. (meer…)

Ilse van Kollenburg

“Er begint al meer volume te komen op je billen”

Pardon…..???

Ik probeer mijn hoogstwaarschijnlijk ietwat bizarre en verwarde gezichtsuitdrukking te verstoppen achter mijn bos krullen. Terwijl ik de kettlebell nog een keer probeer te liften, laat ik de zojuist aan mij geadresseerde opmerking langzaam op me inwerken.

Ben ik voor een dikke kont aan het trainen?? Staat dat ergens zwart op wit? Is dat mondeling overeengekomen? Wáár was ik met mijn gedachten toen ik dit plan bedacht?
Ik kan me voorstellen dat ik iets gezegd heb in het kader van strakke billen….maar is dat hetzelfde….? (meer…)

HET KRACHTHONK

Nooit heb ik het langer dan een maand volgehouden, gewoonweg omdat ik het te saai vind, de motivatie snel vervliegt en ik eigenlijk geen flauw idee heb hoe ik mezelf moet positioneren ten opzichte van de indrukwekkende apparaten.

Op een prachtige sportschool in Amsterdam vermaak ik me met lessen zoals zumba en yoga. Maar de onderrug blijft zwak, en ik heb nog steeds te kampen met de kracht van een klein kippetje. Ik weet dat krachttraining de oplossing zou kunnen zijn..  (meer…)