Zeestaren voor een goed gemoed

juli 2020

Zo lang ik me kan herinneren gingen wij de zomers op vakantie naar de Franse of Italiaanse kust. Eindeloos spelen in de golven en zandkastelen bouwen. Toen ik oud genoeg was om zelf op vakantie te gaan waren mijn eerste reizen naar de zee. En nog wat jaren later toen ik mijn bedrijf begon ging ik regelmatig kantoor houden aan de kust.

En al werkend en vakantie vierend merkte ik de helende kracht van het strand, de golven, de zon, de wind. En werd me duidelijk dat het echt een instant heilzame werking heeft op bijna alles. Ik ging mijn strand-bezoeken bewust inzetten, als ik even moest ontladen na een drukke (sociale- of werk) week, als ik met creatieve projecten bezig was en inspiratie nodig had, of om op te laden.

Wat ik dan precies doe vertel ik je later meer over. Maar het zeestaren werd een werkwoord zonder ervoor te hoeven werken. Lees meer in een volgend blog.