Radiopresentatrice ’t Glazen Huisje

oktober 2011

Ilse is vanaf donderdag 3 november als sidekick van Romario en Jonatan te horen op Power 105.4 FM.

Samen maken ze radio voor het goede doel: Het Glazen Huisje.
Het echte Glazen Huis, de goede doelenactie van Radio 3FM, staat dit jaar in Leiden, maar Den Bosch krijgt wel ’t glazen huisje. Op alle donderdagen in november wordt het podium van café Zomers & Zomers aan de Karrenstraat 22 tussen vier uur ’s middags en twee uur ’s nachts omgebouwd tot radiostation.

In samenwerking met het Rode Kruis en 3FM proberen vrijwilligers van het Vughtse lokale radiostation Power1054 FM, ook wel bekend als Avulo FM, zoveel mogelijk geld op te halen. De gehele opbrengst wordt in december naar Het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leiden gebracht.

Op 7 juni heeft 3FM-dj Eric Corton bekendgemaakt dat het doel voor het Glazen Huis van dit jaar het ondersteunen van moeders in oorlogsgebieden is. In deze oorden hebben veel vrouwen hun echtgenoot verloren en staan er dan alleen voor: zowel het opvoeden van de kinderen als het verdienen van de kost komt dan voor hun rekening. Daarnaast worden ze soms misbruikt waardoor ze op de vlucht slaan.

Elke donderdag in november tijdens ’t glazen huisje zullen er diverse activiteiten plaatsvinden om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Op het programma staan bijvoorbeeld een Bossche bollen eetwedstrijd in samenwerking met banketbakker Jan de Groot, een discobingo en er wordt aandacht besteed aan de carnavaleske datum 11-11-11.

Daarnaast treden er diverse artiesten op, onder wie Ferry de Ruiter, Billy Maluw, Straight from the Fridge, Joop van Tellingen, Myra en Rachel Kramer.

Lees verder: