Opium Torenkamerfestival

juli 2016

torenkamerNa het succesvolle Opium Torenkamerfestival in 2015 komt Opium op 4 dit jaar terug met een nieuwe editie, van maar liefst ruim twee weken!

Erica Baltimore schreef de prachtige monoloog Reminiscence die werd gepresenteerd door Ilse en muzikaal begeleidt door violist Jacob Plooij. De monoloog is te beluisteren tijdens de expositie.

Meer dan vijftig kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS. Van alles wat ze tijdens hun verblijf daar hebben gemaakt heeft curator Martijn Nekoui van MOAM Amsterdam een tentoonstelling samengesteld, boordevol beeldende kunst, poëzie, muziek en virtual reality. Van 8 tot en met 24 juli staat heel VondelCS in Amsterdam en het radioprogramma Opium op NPO Radio 4 in het teken van het Opium Torenkamerfestival.

AVROTROS stelt De Torenkamer van VondelCS iedere week open voor een andere jonge kunstenaar. In stille afzondering kan hij of zij daar werken aan een eigen droomproject, om daarvan op vaste momenten verslag uit te brengen in de uitzendingen van het radioprogramma Opium. Ondanks hun opsluiting zijn de jonge kunstenaars met hun eigenheid en individualiteit moeilijk in een hokje te stoppen. Curator Martijn Nekoui nam thema’s als duurzaamheid, nostalgie, realisme en innovatie als uitgangspunt voor het vormgeven van de expositie.

OPIUM TORENKAMERFESTIVAL: van 8 tot 24 juli in VondelCS Amsterdam. Doordeweeks: 12.00 uur tot 00.00 uur, weekenden: 10.00 uur tot 18.00 uur.

Lees verder: