Ministerie van Binnenlandse Zaken

november 2011

In opdracht van World Visuals speelt Ilse een van de rollen in de nieuwe film van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De andere rollen worden gespeeld door Bert Geurkink, Mischa van der Klei en Marijn Klaver. Ron Visser neemt de regie op zich.

Radiopresentatrice ‘t Glazen Huisje

oktober 2011

Ilse is vanaf donderdag 3 november als sidekick van Romario en Jonatan te horen op Power 105.4 FM.

Samen maken ze radio voor het goede doel: Het Glazen Huisje.
Het echte Glazen Huis, de goede doelenactie van Radio 3FM, staat dit jaar in Leiden, maar Den Bosch krijgt wel ‘t glazen huisje. Op alle donderdagen in november wordt het podium van café Zomers & Zomers aan de Karrenstraat 22 tussen vier uur ‘s middags en twee uur ‘s nachts omgebouwd tot radiostation.

In samenwerking met het Rode Kruis en 3FM proberen vrijwilligers van het Vughtse lokale radiostation Power1054 FM, ook wel bekend als Avulo FM, zoveel mogelijk geld op te halen. De gehele opbrengst wordt in december naar Het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leiden gebracht.

Op 7 juni heeft 3FM-dj Eric Corton bekendgemaakt dat het doel voor het Glazen Huis van dit jaar het ondersteunen van moeders in oorlogsgebieden is. In deze oorden hebben veel vrouwen hun echtgenoot verloren en staan er dan alleen voor: zowel het opvoeden van de kinderen als het verdienen van de kost komt dan voor hun rekening. Daarnaast worden ze soms misbruikt waardoor ze op de vlucht slaan.

Elke donderdag in november tijdens ‘t glazen huisje zullen er diverse activiteiten plaatsvinden om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Op het programma staan bijvoorbeeld een Bossche bollen eetwedstrijd in samenwerking met banketbakker Jan de Groot, een discobingo en er wordt aandacht besteed aan de carnavaleske datum 11-11-11.

Daarnaast treden er diverse artiesten op, onder wie Ferry de Ruiter, Billy Maluw, Straight from the Fridge, Joop van Tellingen, Myra en Rachel Kramer.

FRANK valt in de prijzen

september 2011

Tijdens het Nederlands Film Festival is de 48hour film FRANK genomineerd voor: Beste Cinematografie, Beste Script, Beste mannelijke bijrol (Teun Kuilboer) en winnaar geworden voor de Beste Regie (Bart Dokter)!

Ilse speelt in deze korte film de rol van gevangenisbewaakster naast Erik de Vries, Hugo Metsers en Ronald van Elderen. FRANK zal ook te zien zijn op het Noordelijk Film Festival 2011.

   

 

 

 

Omdat ik de beste ben

september 2011

De eerste try-outs van de monoloog ‘Omdat ik de beste ben’ zijn te zien in Amsterdam op het Fringe Festival (6, 8 en 10 sept) en op het Rode Loper Festival (25 sept).

Voor meer informatie en kaartverkoop zie: www.omdatikdebesteben.nl

     

 

 

Magneet Festival

augustus 2011

Woensdag 24 augustus is Ilse te zien op het Magneet Festival in verschillende scenes geschreven door de Stadstoneelschrijver van Amsterdam. De stadstoneelschrijver schrijft het gehele festival scenes.

Sommige scenes blijven op papier en kan je ter plekke lezen. Andere scenes worden ter plekke gelezen en opgevoerd op een klein podium. Iedere dag nieuw, vers en actueel. Soms humoristisch, soms wrang, maar altijd relevant.

Na de aftrap op het Magneetfestival, gaat de Stadstoneelschrijver een jaar lang iedere maand een nieuwe voorstelling maken. Wil je daar vast info over, of wil je inspiratie leveren voor de eerste voorstelling (in oktober)? Kom dan ook vooral even langs!

http://www.magneetfestival.nl/idea/de-stadstoneelschrijver

 

Penny luisterstrip

mei 2011

Ilse spreekt de stem in van Annemarie van de eerste Penny luisterstrip: ‘Boomerang’.

http://www.penny.nl/pagina/boomerang_de_luisterstrip

Stemactrice in RIO

april 2011

Afgelopen week ging de animatiefilm Rio in premiere, en is ook de game uit waarvan Ilse de stem inspreekt van papegaai Jewel.

De andere hoofdpersonages uit de game worden ingesproken door Jurjen van Loon (Blu) en Eric Bouwman (Rio).

De film Rio gaat over Blu, een papegaai die jarenlang in huis heeft gewoond. Hij besluit om zijn roots op te gaan zoeken in Rio de Janeiro, en zo begint zijn avontuur. Precies over dit avontuur gaat de game met dezelfde titel, Rio.

Blu gaat samen met zijn vriendinnetje Jewel naar Rio. Daar moet hij allemaal avonturen doorstaan. Beachvolleyballen moeten ontweken worden, tropisch fruit moet je verzamelen en dansen in de carnavalsstoet hoort er natuurlijk ook bij in het exotische Rio!

 

 

 

 

 

Interview Omroep Brabant

april 2011

Het interview van Ilse met Omroep Brabant is terug te lezen op:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/154157942/Te+koop+één+minuut+theatervoorstelling.aspx

L.A.Reaven

januari 2011

In januari vinden in Amsterdam de opnames plaats voor ‘Mindless Living’,  de nieuwe film van het kunstenaars duo L.A. Reaven. Ilse zal hierin te zien zijn in de rol van winkeleigenaresse. Mindless Living gaat op 11 maart 2011 in premiere in het Museum for Contemporary Art te Belgrado.

De door L.A. Reaven eerder gemaakte film ‘Screening a dream’ zal tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam van 26 januari tot 6 februari te zien zijn. Voor meer info zie: www.laraeven.nl

Ilse speelt hoofdrol in Kijken naar Sacha

januari 2011

Kijken naar Sacha zal van 10 tot 20 maart 2011 te zien zijn tijdens de Roze Filmdagen in bioscoop Het Ketelhuis op het Westergasfabriekterrein te Amsterdam.

De Roze Filmdagen werden door het Time Out Amsterdam magazine genomineerd als één van de beste Amsterdamse filmfestivals van 2010.


Ilse speelt de rol van Sacha, die een relatie heeft met Britt, gespeeld door Claartje van Swaaij.
“Per toeval ziet Britt haar geliefde een hoedje passen, ze is zo gefascineerd dat ze niet laat merken dat ze er is. Ze blijft staan kijken. Naarmate de tijd vordert, bespioneert Britt haar vriendin meer en meer. Hun relatie in de werkelijkheid verslechtert. De bespioneerde geliefde krijgt steeds meer glans. Britt wordt een echte stalker”

http://kijkennaarsacha.nl/ / www.rozefilmdagen.nl

 

 

alle rechten voorbehouden © Ilse van Kollenburg | Webdesign: WEN Kunst Webdesign | Cookies | Privacy Statement | Disclaimer